Mens sana in corpore sano

"Een gezonde geest in een gezond lichaam"

dinsdag 19 oktober 2010

Meer info over chakra healing

De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Soms worden chakra's als meditatieobject gebruikt in meditaties of visualisaties. Voor de ene persoon zijn chakra meditaties absoluut niet uit zijn meditatiebeleving weg te denken en voor de ander kunnen chakrameditaties totaal niet aanspreken. Zoals bij alle meditatieoefeningen raden we je aan om de verschillende technieken te proberen om uiteindelijke de vorm van meditatie te vinden die bij jou persoonlijk het beste past
Chakra's zien er uit als een soort energetische trechters die als een wiel draaien (chakra betekent wiel in het Sanskriet). Via deze centra absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen. De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Zo voorziet de hartchakra onder meer het hart en de thymus van energie.
Wanneer je chakra's in balans zijn, voel je jezelf ook in balans, maar wanneer één of meerder chakra's onder- of overactief zijn, betekend dit dat je lichamelijk en emotioneel ook niet in balans bent. Door een chakra behandeling toe te passen wordt aangevoeld waar er zich een probleem bevindt en worden alle chakra's weer in evenwicht gebracht. Aanvullend op de chakra therapie kan je ook de bach bloesem therapie gaan toepassen om zo dagelijks te blijven werken aan het in balans houden van lichaam en geest.